Callaland.nl

Uw top kwaliteit Calla kweker

Kallaland calla's

globalG.A.P.


Kallaland B.V. is sinds 2019 GlobalG.A.P. gecertificeerd. Ons certificaat nummer is: 4063061126108. Wij kweken onze calla's op de beste en schoonst mogelijke manier en proberen ook bij te blijven met de jaarlijkse innovaties om een goed, mooi en gezond product Calla bloemen te kunnen leveren. 

Om dit te kunnen garanderen hebben wij ons gecertificeerd voor het GlobalGAP keurmerk dat aangeeft dat de producten van ons bedrijf zijn voortgebracht via een verantwoorde milieubewuste productiemethode. GlobalG.A.P. is een initiatief van een aantal grote Europese organisaties binnen de voedselproductieketen. Deze groep heeft voorschriften opgesteld voor goede landbouwkundige praktijken (Gap = Good Agricultural Practice). Deze voorschriften omvatten minimum aanvaardbare productie-eisen voor de belangrijkste detailhandelsketens in Europa. Dit certificaat hebben wij dus gehaald zodat de ketens gegarandeerd zijn van een product dat op de juiste manier gekweekt is.

De doelstelling van de GlobalGap organisatie is het invoeren van de standaard bij zoveel mogelijk telers en het verwijderen van ondeugdelijke werkwijzen uit de branche. Binnen Global Gap moeten telers kunnen aantonen dat zijn voldoen aan de nationale en internationale wet en dat zij zich willen inspannen voor:

– Het handhaven van het vertrouwen van de consument in de kwaliteit en voedselveiligheid.
– Minimaliseren van schadelijke effecten op het milieu en het beschermen van de natuur.
– Het terugdringen van het gebruik van bestrijdingsmiddelen.
– Het meer doelmatig gebruiken van natuurlijke hulpbronnen.
– Het bevorderen van een verantwoordelijke houding ten opzichte van de gezondheid en veiligheid van de medewerkers.

Na certificatie worden wij jaarlijks gecontroleerd op het naleven van de voorschriften. Om het certificaat te behouden zijn procedures en werkinstructies opgesteld waaraan wij als kweker Kallaland B.V. en onze medewerkers zich moeten houden. U kunt de website van GlobalG.A.P. ook bezoeken door op de volgende link te klikken: GlobalGAP