Callaland.nl

Uw top kwaliteit Calla kweker

Kallaland calla's

Calla KNOLLEN


Onze Calla's groeien allemaal uit knollen. Dit zijn speciaal opgekweekte calla knollen die er voor zorgen dat een optimale kwaliteit en quantiteit aan calla bloemen geproduceerd zal worden. Deze calla knollen betrekken wij van ons zuster bedrijf Agriko B.V.  Ons zuster bedrijf Agriko B.V. is gespecialiseerd in het opkweken en produceren van top kwaliteit calla zantedeschia knollen en bollen. 

De Calla knollen zijn er in verschillende maten. Des te groter de knol, des te sterker/forser wordt de plant en des te meer bloemen komen in de plant. Uiteraard hangt het er wel vanaf of de knol in de juiste grond geplant is, en of de Calla plant voldoende water, licht en voeding heeft gehad. Op de calla knol kun je vaak ook al zien hoeveel ogen of scheuten er op zitten. Uit deze ogen groeien de eerste stengels van de plant. (Indien u dus zelf knollen wilt planten, zorg dan dat de ogen van de knol aan de bovenkant zitten!)

Calla, of te wel Zantedeschia teelt is een zeer lastige teelt waar meerdere jaren overheen gaan voordat een volwassen knol is gemaakt die geschikt is voor de calla bloemen teelt. Daarnaast is het zeer arbeidsintensief waardoor de calla geen goedkoop product is om te telen.
Wij zijn gespecialiseerd in de teelt van de calla's (zantedeschia's) waardoor wij u van de juiste kwaliteit bloemen kunnen voorzien.